Înlocuire display

Samsung Galaxy A3

ne găsești pe Calea Moșilor nr. 296

Schimbare Display Samsung Galaxy A3

Preț estimativ: 320 RON (sunați pentru preț exact)
Durata reparației: 24 ore

Programează-te

Despre Samsung Galaxy A3

Samsung Galaxy A3 este un smartphone dezvoltat de catre compania sud-coreeana Samsung Electronics. Acesta este parte din gama Galaxy A a companiei si a fost anuntat in octombrie 2014. Lansarea propriu-zisa a avut loc doua luni mai tarziu, in decembrie. Avand in vedere faptul ca s-au mai lansat doua modele cu acelasi nume, acestui telefon i se spune ori Galaxy A3 2014, ori 2015; iar avand in vedere ca a fost lansat la sfarsit de an si ca a inregistrat mai multe vanzari in anul imediat urmator. 

 

Display si design

Samsung Galaxy A3 prezinta un ecran qHD (quality HD) Super AMOLED cu diagonala de 4.5 inch, rezolutia de 540 x 960 pixeli si raportul de aspect de 16:9. La vremea respectiva, a fost bizara decizia Samsung de a introduce tehnologia OLED si qHD pe ecranul unui smartphone mid-range (adica telefon pentru buget), insa acest lucru a fost apreciat de catre o multime de utilizatori, datorita elegantei cromatice a ecranului. 

 

Din punct de vedere al design-ului, Samsung Galaxy A3 arata exact la fel ca si un smartphone obisnuit al companiei din Coreea de Sud pana in 2016. Este unul dintre cele mai subtiri telefoane dezvoltate vreodata de catre Samsung, masurand doar 130 de mm si cantarind 110 grame, insa acest lucru inseamna ca este extrem de confortabil pentru palmele unui utilizator. Iar ca un detaliu suplimentar, carcasa telefonului este cu doar 0.1 mm mai mare in comparatie cu cea a lui iPhone 6, masurand 6.9 mm.

 

Performanta si bateria

Samsung Galaxy A3 este alimentat de catre un procesor MSM8916 Snapdragon 410, unul dintre chip-urile mai slabe ale companiei sud-coreene la vremea respectiva. Ca memorie interna, prezinta 1.5 GB memorie RAM si 16 GB spatiu de stocare. Spatiul de stocare poate fi extins pana la 64 GB prin introducerea unui card SSD. In ciuda acestor specificatii, telefonul are performante mai bune in comparatie cu alte modele cu “dotari” mai valoroase pe hartie. Pentru utilizarea in viata de zi cu zi, Galaxy A3 este un telefon suficient de bun, mai ales ca nu prezinta multe lag-uri (sacadari), insa nu este un gadget pentru gameri, dependenti de retele sociale sau persoane care au nevoie de multitasking cu mai multe aplicatii.

 

Bateria integrata are o capacitate de 1.900 mAh si, datorita optimizarilor software, poate rezista pana la maxim 6 ore, daca nu-l folosesti pentru Facebook sau jocuri video. Modul de “economisire baterie” poate fi extrem de util daca vrei ca bateria telefonului sa dureze mai mult, insa va trebui sa suporti o interfata alb-negru, cu mai putine functii si aplicatii deschise, pentru a reduce consumul suficient de mult incat sa fie conservata energia. La vremea la care a fost dezvoltat telefonul, insa, durata bateriei era considerata una satisfacatoare. Ceea ce nu mai este cazul acum.

 

Camera foto

Camera principala a lui Samsung Galaxy A3 are 8 megapixeli, cu o deschidere f/2.4. Aceasta camera are posibilitatea de a inregistra poze decente la lumina naturala, insa este dezavantajos atunci cand este expus la intuneric sau lumina mai slaba. Camera frontala are 5 megapixeli si o deschidere f/2.2.

Ultimele articole de pe blog

Huawei nu este sigura in privinta folosirii Android. Planurile companiei pentru un nou sistem de operare
Diverse Noutati GSM
Huawei nu este sigura in privinta folosirii Android. Planurile companiei pentru un nou sistem de operare

Cei de la Huawei nu par convinsi ca ar putea utiliza Android si pentru telefoanele pe care le vor dezvolta in viitor, in ciuda faptului ca presedintele SUA, Donald Trump,…

Samsung cauta sa lanseze modelul Galaxy Note 10
Diverse Noutati GSM
Samsung cauta sa lanseze modelul Galaxy Note 10

Samsung isi va lansa cel mai nou model de top, Galaxy Note 10, in timpul unui eveniment Unpacked, care va avea loc la 7 august la Centrul Barclays din Brooklyn,…

Programează o întălnire

Contactează-ne si hai să vedem ce probleme are telefonul tău!