Cele mai bune programe de control de la distanta a calculatorului

Publicat de: Admin, Data: 2020-04-05 11:00:14, Categorie: Articole

Din cauza raspandirii coronavirusului din ce in ce mai multe firme si companii au pus in practica munca de acasa. Dar la calculatorul sau laptopul de acasa poate nu ai toate programele pe care le aveai la locul de munca, de aceea mai jos vom detalia cele mai bune programe software de control al desktopului de la distanta, pentru a-ti face treaba fara sa intampini dificultati si cu rezultate foarte bune. Cel mai bun program iti permite sa conectezi mai multe calculatoare intr-o retea si poti sa accesezi calculatoare care nici macar nu se afla in aceeasi camera. Compania la care lucrezi poate sa apeleze sa implementarea celor mai bune programe software de desktop la distanta pentru a avea acces la alte calculatoare pentru a prelua fisiere importante de care ai mare nevoie. Sau poti sa folosesti un calculator puternic pentru a gestiona sarcini complexe, iar rezultatele sa fie afisate pe un computer care are performanta mai redusa. Cel mai bun program software ii ajuta pe administratorii IT sa preia date de la alt calculator pentru a rezolva anumite probleme. Acel software poate sa fie instalat pe computerul gazda si pe un alt computer pe care sa il folosesti pentru a accesa computerul gazda. In general, laptopurile Windows au deja un software de desktop, dar alte programe ar putea sa indeplineasca sarcini mai dificile si au mai mult functii. 

Incepem lista cu Zoho Assist care este o platforma software care se bazeaza pe cloud si poate oferi ajutor de la distanta si se poate accesa de la distanta, pentru a ajuta la furnizarea de suport IT pentru clienti sau pentru a gestiona probleme dintr-un intreg departament IT. Acest serviciu permite conectarea la cerere, fara sa fie nevoie sa preinstalezi software-ul si poti invita clientii, membrii sa se conecteze printr-un e-mail. Accesul la distanta nesupravegheat se poate configura atat din interiorul, cat si din afara LAN-ului si se poate implementa pe Windows, cat si pe MAC. Printre functiile de care dispune se numara transferul de fisiere, chat vocal si video, pornirea dispozitivelor de la distanta. Caracteristicile suplimentare sunt detectarea monitoarelor utilizate si afisarea in functie de preferinte, inregistrarea sesiunilor pentru securitate, organizarea grupurilor de computerelor de la distanta. Zoho este potrivit si pentru intalniri video, conferinte video. Exista un nivel gratuit care ii permite unui utilizator sa se conecteze la alte computere nesupravegheate, dar functiile sunt limitate. Urmatorul nivel costa 10 dolari de utilizator pe luna si altele costa 20 de dolari si au functii suplimentare. 

Connectwise Control este potrivit atat pentru asistenta de la distanta, cat si pentru acces de la distanta. Conexiunea se realizeaza prin criptarea AES-256 si autentificarea cu doi factori pentru un grad mai mare de securitate. Pretul incepe de la 19 dolari de utilizator pe luna si include pachetul de asistenta. Printre functii se numara transferul de fisiere, imprimarea la distanta, cat si intalniri de la distanta. Pachetul standard costa 35 de dolari de utilizator pe luna si permite unui utilizator sa ruleze trei conexiuni, exista asistenta pentru sesiunile de invitati. Pachetul premium permite unui utilizator sa realizeze pana la zece conexiuni, cu audio, tablou de bord, set de instrumente pentru 45 de dolari pe an. Ultima varianta, Access, este mai potrivit pentru administratori pentru ca se pot supraveghea mai mult computere. Are un set de instrumente, acces la linia centrala, la cea de comanda si cea de la distanta. Preturile incep de la 100 de dolari pe luna, in functie de persoane (100 persoane=100 de dolari). 

Remote Pc este o platforma software potrivit pentru persoane casnice si pentru afaceri. Este bazat pe cloud si permite persoanelor fizice, echipelor si intreprinderilor sa acceseze de la distanta unul sau mai mult computere. Se configureaza usor, iar utilizatorii vor primi un ID si o parola pentru autentificare. Faptul ca se bazeaza pe cloud iti permite sa te conectezi de pe orice dispozitiv. Conexiunea este securizata prin criptarea AES-256 si o parola personala. Se pot folosi drag and drop si imprimarea la distanta. Remote Pc permite un numar foarte mare de persoane si grupuri destul de mari. Pentru intreprinzatori, utilizatorul poate fi configurat grupat si are optiuni de repornire si control de la distanta. Pentru o corporatie este o alta alternativa, care ofera asistenta clientilor si utilizatorilor. Pentru persoane fizice costul pe primul an este de 51,12 dolari si se poate ridica pana la 69,50 de dolari pentru urmatorul an. Pentru utilizatorii de afaceri exista o perioada de proba gratuita, timp de 30 de zile. 

TeamViewer este cea mai cunoscuta platforma software si permite accesarea de la distanta de pe mai multe dispozitive. S-a adaugat un suport Samsung DeX care iti permite sa te conectezi de la un Samsung, de exemplu Note 9. Exista o versiunea gratuita pentru toti utilizatorii timp de o luna. Suporta computere cu ecrane 4K, are o alternativa VPN si partajarea usoara a fisierelor. 

Remote Utilities for Windows permite conectarea pana la zece computere si are o serie de functii pentru accesarea de la distanta. Vine in doua parti: partea de software gazda pe care il instalezi pe computerul de pe care vei accesa si partea software-ului Viewer pe care il instalezi pe computerul pe care vrei sa il accesezi. Exista o versiune si pentru IOS si pentru Android, dar functioneaza doar pe computerele Windows, nu si pe cele MAC. 

LogMeln este mai des utilizat de catre companii foarte mari care au nevoie de un software foarte puternic. Se adreseaza in principiu intreprinzatorilor si vine la pachet cu o serie de instrumente. Este un pachet scump si poate fi adaugat 1TB memorie de stocare pentru varianta LastPass Premium.

Servicii oferite de Service Centre

Alte articole recomandate

Vezi galeria de produseSOL
SOL


copyright @ acasaGSM.ro