Review-uri

Daca esti adeptul tehnologiei, daca vrei ca in casa ta sa existe din ce in ce mai multe dispozitive inteligente care sa iti faca viata mai usoara, dar si mai placuta, exista cateva dispozitive care pot face parte din viata si din casa ta. Unele dispozitive ar putea fi un asistent vocal, un difuzor inteligent si altele. Daca vrei sa afli care sunt cele mai bune dispozitive inteligente care se pot afla in casa ta si pe care, poate, ai vrea sa le si cumperi, poti sa urmaresti randurile urmatoare in care le voi descrie pe fiecare in parte.

Incepem prin a descrie Amazon Echo Dot din a treia generatie care a trebuit sa concureze cu Google Home Mini, dar mai tarziu a aparut modelul mai nou, ci anume Google Nest Mini. Ambele boxe costa 50 de dolari si poti chiar sa le gasesti la reducere. Amazon Echo Dot are si el o serie de abilitati si capacitati. Ideea este ca Google Assistant are un flux mai natural al conversatiei, doar ca nu este chiar atat de potrivit pentru interactionarea de zi cu zi. Asistentul vocal este cel mai des folosit pentru a-ti spune cum este vremea, pentru a seta alarma de dimineata sau pentru a-ti reda playlist-ul preferat. Motivul pentru care Amazon Echo Dot este mai bun, este faptul ca are o mufa audio de iesire audio. Google Nest Mini si Google Home Mini nu au aceasta mufa. Amazon Echo Dot are acum si o varianta cu LED care se afla in jurul marginii sale si este cu 10 dolari mai mult decat varianta standard, care costa 40 de dolari. 

Google Nest Mini este varianta imbunatatita a modelului dinaintea sa. Calitatea audio a difuzorului este imbunatatita, basul este mai mult, mai puternic. Acest model se mai poate aseza pe perete, pentru ca are un suport special pentru acest lucru. Are o functie de detectare a prezentei, foloseste microfonul si difuzorul pentru a detecta proximitatea spatiala a Nest Mini, care duce la aprinderea LED-urilor. Google Nest Mini are incorporat un cip, care ii permite difuzorului sa invete care sunt cele mai dese comenzi pe care i le dai, iar apoi va procesa comenzile la nivel local. Google Nest Mini poate sa raspunda la comenzile tale chiar daca ai o pana de curent, iar internetul nu functioneaza, iar timpul de raspuns este unul foarte rapid. Cipul de invatare ridica Google Nest Mini la nivelul Amazon Echo Dot care se distinge prin mufa audio. 

Google Nest Hub este o varianta imbunatatia atat pentru designul sau, cat si pentru modul in care foloseste asistentul vocal. Obti aceleasi caracteristici si functii ale asistentului vocal in Nest Hub, dar are si o interfata pe ecran, ceea ce ofera si un feedback vizual potrivit. Poate sa iti arate comenzile vorbite, ca sa vezi daca Google te-a inteles corect. Google a introdus si o camera care se poate folosi ca atare, dar care are si grija sa respecte securitatea si confidentialitatea ta. Acesta costa 90 de dolari.

Amazon Echo Show 8 are un ecran foarte bun, o calitate audio la fel de buna si costa 150 de dolari. De la acesta lipseste video-ul prin Youtube-ul care este integrat. Totusi, acesta este cel mai bun ecran inteligent.

Daca vrei sa ai o casa plina de dispozitive inteligente, vei avea nevoie de un Wi-Fi foarte bun, care sa asigure semnalul in fiecare colt al casei tale. Pentru a te asigura ca ai un semnal Wi-Fi in toate casa, ai nevoie de un router cu plasa, care are un semnal rapid in toata casa, iar cel mai bune este Google Nest Wifi. Kit-ul se gaseste la un pret de 269 de dolari si are o putere foarte mare si un semnal foarte bun. Dar vine la pachet si cun un asistent vocal, ci anume, Google Assistant. Nest Wifi nu accepta cea mai noua versiune a Wi-Fi-ului, adica Wi-Fi 6,  dar se descurca bine chiar si fara. Are suportul 4×4 MU-MIMO, care permite sa creasca vitezele la dispozitivele care utilizeaza mai mult Wi-Fi, precum MacBook Pro. Daca vrei ca in casa ta sa fie un semnal foarte bun, Google Nest Wifi este dispozitivul potrivit. 

Mufele inteligente sunt destul de importante intr-o casa plina de dispozitive inteligente si sunt si ieftine. Sunt utile atuni cand vrei sa le pornesti sa le opresti de la distanta. TP-Link Kasa Smart Plug Mini se gaseste la 14 dolari, este o priza care se conecteaza la Wi-Fi. Functioneaza cu Google Assistant sau Alexa.

Becurile inteligente Philips Hue White LED este o alegere foarte buna si costa 89 de dolari. Gama de produse cuprinde becuri standard A19, lumini LED, lumini de exterior. Becurile acestea isi pot schimba culoarea, dar poti sa cumperi si becurile standard albe care costa 70 de dolari. Daca ai un dispozitiv Alexa sau Google Assistant, poti opta pentru becurile de 30 de dolari care au si Bluetooth. 

Ecobee SmartThermostat este un termostat care se bazeaza pe Wi-Fi si poti controla sistemul de incalzire si climatizare printr-o aplicatie sau cu vocea. Are un senzor de distanta care permite reglarea caldurii de la distanta, poate sa citeasca temperatura din fiecare camera. Este dotat cu Google Assistant si este de fapt si un difuzor Amazon Echo. Nu are o calitate atat de buna a muzicii, dar este un dispozitiv foarte util si costa 242 de dolari.

SimpliSafe este un sistem de securitate, care are o tastatura, un senzor de miscare si un senzor inchis sau deschis. Mai include abilitatea de a personaliza alti 8 senzori. Poti sa beneficiezi de un pachet de 15 dolari pe luna pentru monitorizare profesionala, iar SimpliSafe se poate cumpara cu 200 de dolari.

Asadar, daca vrei ca in casa ta sa fie o serie de dispozitive inteligente, poti sa alegi unele dintre cele mai bune care sunt descrise anterior.