Boxe / difuzoare

Difuzoarele inteligente sunt niste dispozitive destul de utile in anumite situatii, ne pot face viata mai usoara si mai comoda. Se gasesc multe difuzoare inteligente pe piata, ceea ce face mai dificila alegerea. Ele sunt dotat cu Siri, Alexa sau Google Assistant si pot reda melodiile preferate, poti stinge sau aprinde becurile inteligente si prin intermediul lor se pot controla si alte dispozitive inteligente din casa. Ofera o serie de functii cu privire la confidentialitate. Daca vrei sa afli care sunt cele mai bune difuzoare inteligente ale anului 2020, ramai cu ochii pe descrierile urmatoare. 

Apple HomePod Mini costa 99 de lire sterline si a fost lansat in aceasta toamna si este un dispozitiv foarte mic. Sunetul este echilibrat mai bine decat cel al HomePod-ului original. Basul este destul de puternic, in ciuda dimensiunile sale mici. Dar chiar daca sunetul este la volum maxim el nu va fi distorsionat. Difuzorul are in partea de sus un afisaj mic. Se poate controla din iPhone, dar si prin intermediul Siri, doar ca este destul de limitat in comparatie cu Google Assistant. Pentru a te conecta prin Spotify ai nevoie de Airplay. 

SpecificatiiApple HomePod Mini
Asistent vocalSiri
Consum de energie0,5 W
Dimensiuni84 x 84 x 97,9 mm
Greutate345 de grame
Audio1 x driver full range, 2x radiatoare pasive, 4 microfoane
Intrare/ iesireNu are intrare cu fir

Amazon Echo a 4-a generatie costa 90 de lire sterline si seamana cu o minge, doar ca are fundul aplatizat. Seamana putin si cu Apple HomePod original. Deasupra are un inel LED, caracteristica specifica a difuzoarelor Echo. Are acum suport Zigbee ce permite conectarea la alte dispozitive precum Samsung SmartThings, becurile de la Philips Hue si altele fara sa mai fie nevoie de hub-uri. Calitatea sunetului este foarte buna, basul este puternic si profund. Nu are un sunet de 360 de grade, dar este destul de larg. Este potrivit pentru incaperi medii. Se poate regla basul si se pot face alte setari prin intermediul EQ.

SpecificatiiAmazon Echo a 4-a generatie
Asistent vocalAlexa
Consum de energie1,7 W
Dimensiuni144 x 144 x 133 mm
Greutate970 grame
Audio2 x drivere medii de 0,8 inci, woofer de 3 inci, 6 microfoane
Intrare/ iesireDe 3,5 mm

Amazon Echo Studio costa 190 de lire sterline si este o incercare a companiei de a crea un dispozitiv mai mare. In partea de sus se pot observa microfoanele si butoanele. Are 5 drivere, 3 unitatii medii si un woofer orientat in jos. Are un nou software ce imbunatateste scena sonora. Amazon Music ofera melodii 3D, iar acest difuzor inteligent se descurca foarte bine cu ele. Sunetul este foarte bun, basul este puternic si profund si este potrivit pentru petreceri. 

SpecificatiiAmazon Echo Studio
Asistent vocalAlexa
Consum de energie4 W
Dimensiuni206 x 175 x 175 mm
Greutate3,5 kg
AudioDrivere medii de 3 x 2 inci, woofer de 5, 25 inci, 7 microfoane
Intrare/ iesire3, 5 mm/ intrare optica

Google Nest Audio costa 89 de lire sterline este un difuzor inteligent potrivit pentru melodii la volum moderat. Este mic, ceea ce inseamna ca nu va avea nevoie de un spatiu prea mare, poate sta chiar si pe un raft. Este dotat cu Gogle Assistant  si este la fel de receptiv si inteligent ca si la celelalte dispozitive. Difuzorul are 2 drivere, un wofer de 75 mm si un tweeter de 19 mm, ceea ce inseamna ca este un difuzor de gama medie, calitatea sunetului este destul de buna, iar la volum moderat poate sa aiba sunetul mai bun decat cel al Amazon Echo, HomePod Mini si chiar si decat al Echo Studio. Daca vei da volumul mai tare, deja sunetul isi va pierde din calitate. 

SpecificatiiGoogle Nest Audio
Asistent vocalGoogle Assistant
Consum de energie1,5 W
Dimensiuni175 x 124 x 78 mm
Greutate1,2 kg
AudioTweeter de 19 mm, woofer de 75 mm, 3 microfoane
Intrare/ iesireNu are intrare cu fir

Google Nest Mini costa 49 de lire sterline si are designul destul de similar cu HomePod Mini. Are un nou procesor, are comenzi tactile pentru redarea/ intreruperea melodiilor, schimbarea volumului. Exista niste LED-uri ce indica aceste comenzi, iar cand nu se utilizeaza nu mai sunt vizibile. Calitatea sunetului este buna, este potrivit pentru a asculta melodii in timp ce gatesti, cand te relaxezi si alte activitati. Sunetul nu este foarte puternic, avand in vedere dimensiunile sale mici, dar este decent. Dar are si un pret mai mic decat un difuzor mai mare cu un sunet mult mai puternic. Se poate si pe perete, fiind un dispozitiv usor. 

SpecificatiiNest Mini
Asistent vocalGoogle Assistant
Consum de energie1,2 W
Dimensiuni42 x 98 x 98 mm
Greutate183 grame
AudioDifuzor de 40 mm, 3 microfoane
Intrare/ iesireNu are intrare cu fir

Apple HomePod  costa 279 de lire sterline si este primul difuzor inteligent lansat de Apple in urma cu 2 ani. Are 7 tweeter-uri, astfel incat ofera un sunet de 360 de grade si are un woofer mare. Basul este puternic si profund, sunetul este detaliat. Basul sau este mai puternic decat cel al Echo Studio. Functioneaza cel mai bine decat ai dispozitive Apple. 

SpecificatiiApple HomePod
Asistent vocalSiri
Consum de energie1,7 W
Dimensiuni170 x 140 mm
Greutate2,5 kg
Audio7 tweetere, 1 woofer, 6 microfoane
Intrare/ iesireNu are intrare cu fir

Prin urmare, daca vrei sa iti cumperi un difuzor inteligent, doar ca nu sti care ar fi mai potrivit pentru tine, descrierile de mai sus ale celor mai bune difuzoare pentru anul 2020 sper ca iti vor fi de folos in a lua cea mai buna decizie.