Review-uri

Un telefon mid-range la pret de flagship

Key 2 reuseste sa fie inovator din toate punctele de vedere, si totusi prea scump pentru ceea ce ofera. Haideti sa vedem de ce.

Blackberry a fost de la bun inceput si va ramane cel mai probabil un brand de nisa, adresat pasionatilor de tehnologie aflati in cautarea unui anumit tip de smartphone. Din acest motiv lansarea noului model nu a facut mare valva in mediul online. Cu toate acestea, lansarea noului model Key 2 in 2018 a fost primita cu entuziasm de cei ramasi fideli brand-ului, mai ales ca TCL pare sa fi invatat din greselile lui 2017 si sa fi lansat o versiune net superioara celor anterioare.

Key 2 are un design sleek, minimalist iar tastatura prezinta si ea optimizari. Cu toate acestea, pretul de aproximativ 800 de dolari este usor piperat pentru ceea ce ofera telefonul, mai ales ca la pretul acesta utilizatorii isi pot achizitiona o multime de telefoane net superioare ca si specificatii. Merita totusi mentionat ca intr-o epoca a ecranelor mari si a notch-ului, Blackberry mizeaza pe un display multi – touch de 4.5 inch si tastatura fizica. Din fericire, aceasta este cu 20% mai mare fata de modelul trecut, ceea ce face dispozitivul mai usor de utilizat, ce poate fi inca tinut cu o singura mana in ciuda dimensiunii usor mai masive fata de modelul precedent. Ecranul este un IPS LCD cu o ratie de 3:2, suficient de luminos si cu culori suficient de vibrante pentru dimensiunile sale. Design-ul il face potrivit pentru browsing si social media dar mai putin optimizat pentru urmarirea de clipuri video. Bineinteles, aceasta strategie se datoreaza faptului ca Blackberry este in primul rand un telefon “de munca” menit sa permita oamenilor ocupati sa rezolve cat mai multe task-uri in cel mai scurt timp posibil.

Acest lucru se reflecta si in autonomia bateriei, ce rezista fara probleme timp de o zi intreaga. Cei 3500 de mAh permit utilizatorilor sa foloseasca telefonul relativ intens pe parcursul zilei, fara a fi nevoie sa incarce device-ul in seara respectiva. Predecesorul sau se putea lauda cu o autonomie de 2 zile, insa din cauza procesorului Snapdragon 660 si a celor 6GB de RAM cu care vine telefonul, Key 2 nu se poate lauda cu aceeasi performanta.

Traditia colaborarii cu Android inceputa in 2015 continua si in cazul lui Key 2 ce va veni cu Android 8.1 Oreo, avand insa o serie de aplicatii de productivitate si securitate Blackberry preinstalate. TCL nu renunta la BBM nici anul acesta, desi acesta nu mai este de mult o aplicatie de messaging intens utilizata, insa utilizatorii isi pot instala bineinteles aplicatiile preferate din Play Store pentru a putea tine legatura cu prietenii prin intermediul canalelor de comunicare ce sunt inca relevante precum Facebook Messenger sau Whatsapp.

In ceea ce priveste camera, Key 2 vine cu o serie de noutati, cea mai notabila fiind prezenta camerei duble de 12 MP pe spate. Pozele insa nu se ridica la nivelul de calitate impus ce celelalte flagship-uri existente pe piata, in ciuda eforturilor celor de la Blackberry.

Key 2 este deci un telefon bun, insa pretul fiind unul piperat este putin probabil sa capteze atentia unui segment nou de public, dincolo de fanii consacrati ai brand-ului.

 • 5 star review  Am achizitionat o folie de Apple Watch 5, 44mm de la acasaGSM. A fost aplicata cu profesionalism. Ce pot sa spun, arata PERFECT, colturile raman lipite! (Nu ca in alte locuri)

  thumb Ioan Moldovan
  8/08/2020

  5 star review  Super fast and great service

  thumb Mihai Paraschiv
  7/10/2020

  5 star review  In short: Note 10 experience. The boys moved very very fast and very qualitatively. Very easy to reach. Thank you very much!

  thumb Cosmin Gheorghila
  5/31/2020
 • 5 star review  In 30 minute telefonul meu a fost ca nou. Recomand cu incredere!

  thumb Stefan Costache
  5/29/2020

  5 star review  Nice guy,detail job,second phone done there by adding alien foile protection

  thumb Alexandru Ana
  1/07/2020

  5 star review  Great service repair for iPhone

  thumb Constantin Marin
  1/07/2020